1. Едноосово отваряне - Използва се при крила с ширина до 90-100 см, дръжката се завърта само на 90 градуса и позволява отваряне само в една равнина – хоризонтално. При този тип отваряемост не може да бъде поставен микровентилационен обков.Двуосово отваряне –  При него дръжката се завърта на 180 градуса, като освобождава горния хоризонтал на крилото, по този начин то се отваря вертикално до 15 градуса, като позволява проветрение на помещението, без да заема голяма площ от вътрешността.
  2. Двукрил прозорец с т.н. „летящ делител” или пасивно крило- при прозорци с ширина над 100 см се препоръчва разделяне на две крила, за да се използва максимално целия отвор, делителят разделящ двете крила се прикрепва към едното (пасивно). Пасивното крило се отваря посредством скрит механизъм (сюрме, пасивна мартина) само в една посока. Този тип отваряне е подходящ, ако желаете да се наслаждавате на красива гледка през летния сезон, без да имате профил разделящ крилата или с цел вкарване/изкарване на мебели и по-обемни предмети.
  3. Двуосово отваряне може да се постави при прозорци с летящ делител, но само на активното крило (с дръжка). При двуосово отваряне може да се постави и микровентилационен обков – дръжката се завърта на 45 градуса, без да се освобождава изцяло крилото в горния хоризонтал, отваря се с няколко милиметра, като позволява циркулация на въздуха в помещението, без да се губи голямо количество топлина. При размер на крилото под 50 см, в ширина, не може да се постави двуосово отваряне.
  4. Падащо крило- това е необходимо когато отваряемата част на дограмата е в горният и край/ физкултурни салони, промишлени сгради, складове, училища, сервизни помещения и т.нт./, крилото се отваря във верткална плоскост / .
  5. Вдигащо крило- това е необходимо когато отваряемата част на дограмата е в долния и край / физкултурни салони, промишлени сгради, складове, училища, сервизни помещения и т.нт./, крилото се отваря във вертикална плоскост отдолу нагоре/.
  6. Прозорци с неправилна форма – може да се постави само едноосово отваряне, като пантите са разположени върху по-голямата страна. За да се направи двуосово отваряне е необходимо разделяне с делител на фиксирана и отваряема част.
  7. Отваряне тип хармоника /сгъваема, стъклена, плъзгаща стена/ - ползва се, когато трябва да се прегради помещение и същевременно, при необходимост от 100% отваряемост на големи разстояния.
  8. Плъзгане тип PSK или плъзгане с изнасяне/ фолксваген / -Голямото преимущество на обков PSK, е че наред с комфортното и леко придвижване на крилата, е пригоден за монтаж върху стандартни профили.

0893 32 6001