Защитете дома си, почувствайте уединението.

Хората обикновено спят по-дълбоко в уединението и сигурността на собствения си  дом. Усещането за безопасност и защита прави дома Ви толкова ценен, а не стойността му, всеки преживял влизане с взлом е наясно с усещането да си като на хотел, в собственият си дом. Така мястото където трябва да може да се отпуснете, Ви превръща в кълбо нерви. Последните статистически данни показват доста тревожна тенденция в кражбите с взлом. Всяка година броят на разбитите и изпразнени от съдържание къщи и апаратаменти се увеличава. И ако имуществените вреди, от такова деяние, не ви притесняват то помислете за психологическите такива. Травматичните последствия, с които сте оставени да се справяте след такова грубо навлизане в личното пространство са най-тежката щета. 

С максимално улеснената онлайн търговия, крадците максимално лесно монетизират откраднатите вещи. Но вие може да направите живота на крадците по-труден.

Откраднете от времето на крадците.

 

Само 8% (Германия) от кражбите с взлом се извършват чрез счупване на стъкло, тъй като този метод е доста шумен и би привлякъл внимание. При разговор с наши специалисти с повече от 20 годишен опит в производството на прозорци, не можаха да си спомнят за повече от общо 6 случая на взлом чрез чупене на стъкла в София и региона, когато става дума за частен дом. Най-често срещаният случай е оставен отворен прозорец за проветрение. Така не им пречите а им помагате. И ако си мислите " Аз живея на ет. 12, няма начин някой да се добере до тук освен ако не е спайдърмен", е имаме лоша новина за Вас, в София е пълно с братовчеди на спайдърмен. Ако живеете на етажи между 1 и 5 (примерно) сте доста лесно достъпни по:

А: Водосточни тръби.
Б: Незащитени прозорци от стълбищната клетка на блока.
В: Скелето на съседа, който си прави топлоизолация.
Г:  Незащитени и необитавани апартаменти в съседство.
Д: Лесен достъп до покрива и спускане на въже до балкон.

Ако пък живеете по-високо, не трябва да се учудвате ако бъдете посетени по алпийски способ (на въже). Често дори добре защитен вход не е достатъчен. Ако сградата Ви е на калкан(залепена за друга) с друга, достъпът до покрива не зависи от вас. Същото се отнася и за блокове с повече от един вход. Стигне ли до покрива на сградата, всеки, дори и посредствен алпинист би могъл да се спусне до целта си.

Възможно е да обезопасите цялата сграда, но това е прекалено скъпо. Разумната алтернатива е да се погрижите за собствените прозорци и врати, последното препядсвие преди крадците да се озоват в хола Ви. 

Когато става въпрос за защита срещу този вид престъпност, има добра новина и лошa новинa. Лошата новина е, че няма такова нещо като напълно защитен от крадци дом, твърде изобретателни са, но и ние се учим. Добрата новина, от друга страна, е че можете да направите живота труден за крадците чрез инсталиране на прозорци и врати, които да са добре подготвени за сблъсъка с крадците. Ние от Алсистемс с помощта на един от най-доказаните производители на обков, Siegenia, Ви предлагаме решения за защита на дома Ви, в класовете на защита RC1, RC2 и RC3. 

DIN EN 1627 DIN V ENV 1627 (до 09/2011) Време за разбиване Очаквани действия от извършителя
RC 1 N   3 минути Компонентите от този клас предлагат основна защита срещу опит за влизане с взлом, с физическо насилие, като ритане или дърпане. Този клас включва само прозорци със стандартно остъкляване.
RC 2 N WK2 Без защитно стъкло 3 минути Несериозните крадци използват прости инструменти, като отвертки, клещи и клинове, за да пробият затвореният прозорец или врата. В този клас принудителното влизане се очаква да бъде предотвратено по друг начин, поради тази причина, само стандартен стъклопакет е покрива стандарта. 
RC 2 WK 2 3 минути При клас RC 2, профилът на очаквания извършител е същият като при RC 2 N, но стъклопакет с клас на защита по EN 356 е задължително.
RC 3 WK 3 5 минути Обичайният крадец използва втора отвертка и кози-крак (или друг голям лост), за да разбие прозореца и вратата
RC 4 WK 4 10 минути Опитният крадец използва режещи и ударни инструменти, като брадви, длета, чукове и акумулаторни бормашини
RC 5 WK 5 15 минути Опитният крадец използва високо-производителни електроинстроменти, като бормашини моторни или електрически триони и ъглошлайф с диаметър на диска до 125мм.
RC 6 WK 6 20 минути  Опитният крадец използва високо-производителни електроинстроменти, като бормашини моторни или електрически триони и ъглошлайф с диаметър на диска до 250мм.

 

PVC прозорците достигат критериите по DIN EN 1627 или EN 1627-2011 максимум до RC3 клас на защита поради еластичните качества на материала. Като постигането на желания резултат е комбинация от избора на
ОБКОВ - ОСТЪКЛЯВАНЕ - МЕТАЛ - ПРОФИЛ 


ОБКОВ - ОСТЪКЛЯВАНЕ - МЕТАЛ - ПРОФИЛ


Динамичен тест на стъклопакет отговарящ на клас на защита RC3.

ОБКОВ - ОСТЪКЛЯВАНЕ - МЕТАЛ - ПРОФИЛ

 

- По-дебелите стени на ПВХ профилите и тяхната конструктивна ширина са от голямо значение за здравината на прозореца.

- Но от по-голямо значение е дебелината на метала (усилването) вграден в ПВХ профилите, тъй като те търпят големи температурни разширения.

- По-дебел метал позволява поставянето на по-тежки стъклопакети. Стъклопакетите със секюрити стъкла са значително по-тежки от тези с единични такива.

- По-дебел метал, също така, означава и по-здраво закрепване на всички елементи от секюрити обкова.

 

0893 32 6001