Ние от Алсистемс, не виждаме проблеми, а само решения.

Тук ще Ви запознаем с подводните камъни, които може да срещнете когато се захванете с подмяна на старата дървена, метална, алуминиева или PVC(Да, вече подменяме и PVC дограми, времето минава) дограма. Но в никакъв случай не искаме да Ви притесним с тази информация, а просто да Ви подготвим. Когато сте наясно с процедурите и знаете какво да очаквате, всичко ще премине безпроблемно и без напрежение, защото ние ще се погрижим за всичко. След като научите повече, може да разгледате нашите ПАКЕТИ с дейности и да изберете с каква трудност искате да преминете през подмяната на старата си дограма с нова.

След демонтажа на дървената Ви дограма...

A: Формата на стара дървена каса. Разбира се, може да се различава от Вашата. B: Място за монтаж на новата дограма. C: Дълбочина на касата. D: Пространство, което остава незапълнено и се нуждае от Довършителни работи.
Старата двукатна дървена дограма се различава от новата Ви пластмасова по няколко основни параметра, като не всключваме очевидните, заради които сте решили да я подмените:

Дълбочината. - Касите на новите пластмасови дограми, според модел и марка, варират между 60мм и 92мм. Дървените дограми, според вида строителство, варират между 70мм при панелни до 400мм при най-дълбоките тухлени зидове. Дълбочината при старите дограми е необходима за подобряване на термоизолационните качества на дограмата. Тъй като старите дограми не са оборудвани със стъклопакет, се е разчитало на въздухът между двете крила.

Формата. - Дървените каси за двукатна дограма се различават с една или две чупки, които позволяват вътрешните крила да се отварят безпроблемно. PVC дограмите разчитат само на едно крило и за това касите са с много по-проста форма и заемат много по-малко от гледката Ви.

Отворът. - При старото строителство, отворите за прозорците са били подготвяни спрямо формата на подбраните или наличните тогава дограми. За това когато демонтираме старата дървена дограма ние сме длъжни да се съобразим със съществуващите отвори, ако не искаме да променяме фасадата на сградата.

0893 32 6001