Перфектна звукоизолация/шумоизолация

Преминаващи камиони, грохот на реактивни самолети, силна музика, ремонтни дейности отвън... Едно нещо е сигурно - шумът не е само досаден, той може също да увреди вашето здраве. Медицински доказан факт е, че тези, които страдат от нарушения на съня, причинени от шума, имат значително по-висок риск от алергии, сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане и мигрена. Ние сме подложени на невероятен брой и различни източници на шум дневно - често денонощно.

Екипите на Алсистемс се грижат за вашия комфорт и уют у дома и ще съобразят предложението си с нивата на шум около вашия дом. Стъклопакетът на прозорците трябва да отговаря на изискванията за защита от шум, с цел да се постигнат подходящи стойности. С Алсистемс имате гаранция, че шумът остава навън, а вътре се радвате на тишина и спокойствие.

Какво е шумът?

За да изчислим индекса на звукоизолация на строителните материали, е важно да знаем съответните нива отвън и вътре в помещението. Подобно на звука, индексът на шумоизолация се измерва в db (децибели).

За да се повиши звукоизолацията на прозорците, могат да се предприемат следните практически стъпки:

  • Оптимизиране на остъкляването
  • Качествено проектиране и монтаж на обкова
  • Форма и вид на крилата и касата на прозорците

Свръх-изолация от шума

Прекомерната шумоизолация може да бъде такъв разход на средства, какъвто е и прекалено малката шумоизолация. Ако изолирате напълно звука от улицата, е много възможно изведнъж шумът от съседите ви или от водните тръби да изглежда непоносим, защото няма звук отвън, който да ги компенсира.

Избор на подходящ стъклопакет

Положителен ефект върху звукоизолацията имат високата маса на стъклата на единица площ и различната дебелина на панелите. Използването на тежки газове между стъклата, както и специално фолио или смола значително подобряват шумоизолационните свойства на прозореца.

Проектиране и монтаж на обкова

Видът панти и тяхната инсталация в дограмата са сред най-важните фактори за защита от шума. Здравите изолационни материали за обков (като импрегнирани уплътнителни ленти и други херметически елементи) предотвратяват пропускането на шум през пантите на прозореца.

Форма и вид на крилата и касата на дограмата

Нужни са най-малко две последователни нива на запечатване на прозореца, т.е. две камери на дограмата, както и правилно сглобяване на рамката и обкова, за да се гарантира максимална плътност на въздуха и звукоизолация. Здравите стоманени елементи подсилват този ефект.

0893 32 6001