Стъклопакети

 

24мм-Б/К-4/4 - Двоен стъклопакет(две стъкла) Бяло /4мм/ + Нискоемисийно /4мм/ + аргон / 24 мм = Ug= 1.4 W/ m2k

стъклопакет за студен климат  

Термоизолационни качества (EN 673)EN 673
Коефициент на топлопроводимост Ug-Value 1.5
Светло-пропускливост (EN 410)EN 410
Пропускливост на светлина - τv (%) 76
Отражение на светлина - ρv (%) 17
Вътрешно отражение- ρvi (%) 16
Енергийни качестваEN 410
Соларен фактор- g (%) 76
Енергийна пропускливост - τe(%) 66
Поглъщане на светлина- Стъкло 1 - αe (%) 5
Поглъщане на светлина- Стъкло 2 - αe (%) 12
UV пропускливост - UV (%) 44
Акустични качества
Шумоизолация - EN 12758) - dB 30 
Размери и маса
Номинална дълбочина (mm) 24,00
Тегло (kg/m²) 20

 


24мм-Б/ВЕ-4/4 - Двоен стъклопакет(две стъкла) Високоенергийно /4мм/ + Бяло /4мм/ + аргон / 24 мм = Ug= 1.1 W/ m2k

Термоизолационни качества (EN 673)EN 673
Коефициент на топлопроводимост Ug-Value 1.1
Светло-пропускливост (EN 410)EN 410
Пропускливост на светлина - τv (%) 74
Отражение на светлина - ρv (%) 12
Вътрешно отражение- ρvi (%) 14
Енергийни качестваEN 410
Соларен фактор- g (%) 41
Енергийна пропускливост - τe(%) 39
Поглъщане на светлина- Стъкло 1 - αe (%) 22
Поглъщане на светлина- Стъкло 2 - αe (%) 1
UV пропускливост - UV (%) 13
Акустични качества
Шумоизолация - EN 12758) - dB 30 
Размери и маса
Номинална дълбочина (mm) 24,00
Тегло (kg/m²) 20

 


40мм-ВЕ/Б/К-4/4/4 - Троен стъклопакет (три стъкла) Високоенергийно /4мм/ + Бяло /4мм/ + Нискоемисийно /4мм/ + аргон / 40 мм = Ug= 0.8W/ m2k

 

Термоизолационни качества (EN 673)EN 673
Коефициент на топлопроводимост Ug-Value 0.8
Светло-пропускливост (EN 410)EN 410
Пропускливост на светлина - τv (%) 62
Отражение на светлина - ρv (%) 18
Вътрешно отражение- ρvi (%) 14
Енергийни качестваEN 410
Соларен фактор- g (%) 37
Енергийна пропускливост - τe(%) 33
Поглъщане на светлина- Стъкло 1 - αe (%) 23

Поглъщане на светлина- Стъкло 2 - αe (%)

Поглъщане на светлина- Стъкло 3 - αe (%)

1

3

UV пропускливост - UV (%) 9
Акустични качества
Шумоизолация - EN 12758) - dB 33 
Размери и маса
Номинална дълбочина (mm) 40
Тегло (kg/m²) 30

46мм-ВЕ/Б/К-6/44.2/4 - Троен стъклопакет (три стъкла) с триплекс Високоенергийно /6мм/ + Бяло /44.2/ + Нискоемисийно /4мм/ + аргон / 46 мм = Ug= 0.8W/ m2k

 

Термоизолационни качества (EN 673)EN 673
Коефициент на топлопроводимост Ug-Value 0.7
Светло-пропускливост (EN 410)EN 410
Пропускливост на светлина - τv (%) 61
Отражение на светлина - ρv (%) 18
Вътрешно отражение- ρvi (%) 14
Енергийни качестваEN 410
Соларен фактор- g (%) 36
Енергийна пропускливост - τe(%) 30
Поглъщане на светлина- Стъкло 1 - αe (%) 25

Поглъщане на светлина- Стъкло 2 - αe (%)

Поглъщане на светлина- Стъкло 3 - αe (%)

4

3

UV пропускливост - UV (%) 0
Акустични качества
Шумоизолация - EN 12758) - dB 38 
Размери и маса
Номинална дълбочина (mm) 45.76
Тегло (kg/m²) 46

 

Стъкла

 

Нискоемисийно стъкло


(К-стъкло или LowE) Представлява висококачествено прозрачно флоат стъкло, което от едната страна е със специално покритие от йонизиран слой - метален оксид (титаниево покритие). Нискоемисийните стъкла подобряват топлоизолацията, като задържат топлината в помещенията и намаляват загубата на топлина през прозореца с над 60%.

Не се препоръчва нискоемисийно стъкло при единично стъкло.

Поставянето на К-стъкло намалява до минимум риска от получаване на конденз, защото коефициентът на топлоизолация се доближава до този на ПВЦ профила. Състои се от сребърен слой (нанесен по метода на пиролизата) в 'сандвич' от 2 слоя калаен оксид за по-добра адхезия към стъклото.

Позволява на топлината да прониква в помещението, но не позволява тя да излиза. Комбинирано със бяло флоатно стъкло, стъклопакет от 24 мм постига стойности на топлоизолация Ug=1.4 W/m2K Светлопропускливостта на КА стъклопакета е 79 %. Този вид стъклопакети спират топлинните загуби, което прави много икономично отоплението на помещенията, в следствие на което много бързо можете да възвърнете финансовата си инвестиция за смяна на дограма, като намалите разходите за отопление през зимния сезон. Голям плюс на стъклопакетите с КА стъкла, е че те значително намаляват риска от поява на конденз, поради повишаването на температурата на стъклопакета, което я прави максималко близка до тази на профилите.

Високоенергийно стъкло

Енерджи стъклото (4 сезона, високоенергийно) е комбинирано стъкло, с мултифункционални възможности, поради което често в практиката можете да го откриете и под това наименование – едновременно нискоемисийно и слънцезащитно, то притежава така нареченият ефект – “ лято “– “ зима ”. Ефектът за лятото е с функция да не пропуска слънчевата енергия в помещението, а ефектът за зимата е с функция за задържане на топлината. За сравнение – стандартният стъклопакет от две бели прозрачни флоатни стъкла пропуска 70% от слънчевите лъчи в помещението, а със стъкло “ енерджи “ – 40%.

Високоенергийното стъкло се състои от двойно сребърно покритие и 4 метални слоя.

Не допуска слънчевата енергия да прониква в помещението, като същевременно не ограничава пропускането на светлина и по този начин осигурява комфорт през лятото, а през студените месеци не позволява на вътрешната топлина да излиза навън. Стъклопакет 24 мм от високоенергийно стъкло и бяло флоатно стъкло постига стойности на топлоизолация Ug=1,1W/m2K, соларен фактор 38 %, а светлопропускливостта на стъклопакета e 70 %.

   С оптимална G-стойност от 0.43 стъклото 4 сезона осигурява отлично ниво на слънчева защита за страничните стени на слънчевите стаи, намалявайки нежеланата топлина повече от 2/3.
С U-стойност от 1.0W/m2K неговата топлинна изолация далеч надхвърля всички налични продукти, докато все още за осигуряване отлични нива на естествена светлина и неутралност можеш да разчиташ на асортимента на PLANITHERM. Освен това комбинирано с BIOCLEAN COOL-LITE ST за стъклата на покрива, може да се достигне ниска стойност от 0,29 за G, спираща над 70% от директната слънчева топлина където е най-необходимо. Добавяйки към това ползите от нашия двойно-действащ самопочистващ се покривен слой и намалената ослепителна светлина вие имате вашето решение за остъкляване навсякъде.

   След поставянето му, бързо ще разберете за възможностите на стъклото, които са на Ваше разположение и в резултат на това получавате повече мулти-функционални решения. Преди навлизането в практиката на Високоенергийните стъкла, беше прието през по-голямата част от годината стаите с по-голямо слънчево греене на практика да са неизползваеми, поради високата температура през лятото и ниската през зимата, които се получават вследствие на слънцепропускливостта на прозорците.

 

   Слънчевата стая трябва да бъде естествено продължение на дома, полезно, допълнително място за живеене, на което може да се наслаждавате по всяко време от годината. 4S е развито най-вече за остъкляването на слънчеви стаи. Предлагащ отлични опции за контрол на слънчевата светлина, намаляващ заслепяването и повишаващ топлинната изолация, осигурява истински целогодишен комфорт.


Резултати от проучване за остъкление на слънчеви стаи показват, че при употребата изцяло на 4S могат да се намалят максималните летни температури до удивителните 13°C в сравнение с традиционните нискоемисионни “K” остъкления. Най-общо казано подобрението на температурната стабилност през топлите или студени периоди има възможността да намали на половина енергията изискваща се за поддръжката на приятна среда през цялата година.

Къде може да бъде използвано?

Високоенергийното стъкло е идеално за употреба при стаи , изложени на голям процент слънчево греене и може да се използва както за покриви така и за вертикално остъкляване. Препоръчително е за южно, източно, западно, югоизточно и югозападно изложение. Задължително е при стаи с комбинирано южно и западно изложение, където слънчевото греене през летния период е целодневен.

0893 32 6001